De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Limburg: innoverend en jong

Limburg denkt aan de toekomst

Gesterkt door het verleden, doordrongen van het heden en gericht op de toekomst: Limburg kijkt vooruit en pioniert met opmerkelijke initiatieven. Zoals bijvoorbeeld rond duurzaamheid en alternatieve energie. Met Limburg gaat klimaatneutraal streeft de provincie als allereerste om tegen 2020 zelf te voorzien in haar eigen energie.

Experimenteren en innoveren

Limburg biedt de fysieke én mentale ruimte om voortdurend nieuwe ideeën in de praktijk te brengen. Deze unieke en dynamische regio onthaalt enthousiast nieuwe experimenten en innovaties. De eenheid tussen denken en doen creëert een stimulerende omgeving. Dáárom groeien nieuwe ideeën gemakkelijker in Limburg.

Jong en divers

De gedrevenheid van de relatief jonge bevolking, houdt Limburg fris, scherp en flexibel. De smeltkroes van nationaliteiten verzekert religieuze, culturele en gastronomische rijkdom. Die weldaad aan verscheidenheid én gastvrijheid biedt een open blik op de wereld. Voeg die ingrediënten samen en je weet meteen waarom Limburg zoveel van haar potentieel verzilvert.